jueves, 15 de octubre de 2015

ANÀLISI CIRCUIT DE PHILLIP ISLAND

Phillip Island és un dels circuits més emblemàtics del mundial. Situat en una illa que porta el mateix nom, el traçat australià està envoltat d’un paisatge espectacular, amb el mar al costat i un color verd molt bonic a les bores de la pista.

Longitud: 4,4 kilòmetres.
Amplitud: 13 metres.
Revolts de dretes: 5
Revolts d’esquerres: 7
Últims vencedors: Jack Miller, Maverick Viñales i Valentino Rossi.


El circuit va ser construït l’any 1928, però no és fins al 1956 que el traçat esdevé permanent. El primer Gran Premi d’Austràlia de velocitat s’hi va disputar l’any 1989, l’any següent repetiria, però a partir de llavors el campionat s’estaria 7 anys sense visitar el circuit situat prop de Melbourne. Així doncs, l’any 1997 el circuit de Phillip Island tornaria a ser present al calendari del certament mundial fins a dia d’avui.
El pilot que ha guanyat més vegades en aquesta pista és Valentino Rossi, amb 8 victòries, seguit de Casey Stoner, amb 6 de consecutives durant els anys que va estar en actiu.

El seu recorregut només compta amb dues grans frenades, la qual cosa dificulta els avançaments, a més de ser molt exigent amb els pneumàtics com a conseqüència de nombroses curves ràpides que afavoreixen la consecució de velocitats molt altes. La seguretat com en tot circuit és important, però en aquest hi ha unes escapatòries especialment llargues per evitar problemes als pilots que vagin passats de frenada.
Tradicionalment s’hi veuen nombroses caigudes, el fet que hi hagi el mar a pocs metres de la pista provoca que la humitat envaeixi el ciment i el faci menys adherent del que és habitual.
Destacar com a dada interessant que d’Austràlia han sortit varis pilots que han acabat essent campions mundials com el mateix Casey Stoner, Mick Doohan, Jim Redman o Wayne Gardner i actualment l’esperança del públic local és Jack Miller. Els dos pilots que encapçalen aquesta llista fins i tot tenen un dels revolts amb el seu nom com a reconeixement a la seva trajectòria.

Finalment, us deixem amb una volta virtual al traçat australià de la mà de l'actual campió mundial, Marc Márquez:

No hay comentarios:

Publicar un comentario