lunes, 12 de octubre de 2015

ANÀLISI GRAN PREMI DE MOTEGI

Acabat el Gran Premi de Motegi, al Mundial de Motociclisme li queden 75 punts en joc. Com ja vam informar, Johann Zarco es va proclamar campió de la categoria de Moto2 durant els entrenaments lliures del divendres, gràcies a la lesió de Tito Rabat.

En les dues altres categories, els líders del mundial van aconseguir ampliar la distància respecte el segon classificat. Pel que fa a Moto 3, el líder del mundial Danny Kent va aconseguir un punt més que el seu immediat perseguidor, Enea Bastianini. D'altre banda, en la categoria reina, Rossi va aconseguir ampliar en 4 punts el seu avantatge respecte Jorge Lorenzo, segon a la general.

MOTO GP:

Font: Circuit de Barcelona-Catalunya
La cursa de la categoria reina es pot qualificar de tot menys avorrida. Havent-se disputat els entrenaments lliures i classificatoris sobre pista seca, la cursa es va decretar sobre mullat, després que plogués durant tot el matí i encara caiguessin algunes gotes durant l'inici de la cursa.

Només d'arrancar, Jorge Lorenzo, que sortia des de la pole, va aconseguir mantenir el primer lloc, després de disputar-se’l durant els dos primers revolts amb Valentino Rossi. Darrera seu, Dani Pedrosa, que sortia de la sisena posició, va realitzar una extraordinària sortida col·locant-se en tercera posició. Pel que fa a Marc Màrquez, que havia aconseguit firmar el tercer millor temps de la quali tot i la seva lesió a la ma, va quedar relegat a la sisena posició només arrancar.

A partir del primer gir, Jorge Lorenzo va començar a agafar distància respecte Rossi, que estava perseguit per Dani Pedrosa, tot i que a una distància considerable.

Passades unes quantes voltes, Rossi havia deixat enrere Pedrosa i rodava de forma còmoda en una segona posició que li permetia minimitzar els danys de la possible victòria de Lorenzo. Valentino rodava en terra de ningú, tenint a més de 3 segons tant a Lorenzo per davant com a Pedrosa per darrera.

Però la cursa no es va acabar tant aviat. Dani Pedrosa, que comptava amb uns neumàtics que es van conservar millor a una pista que s’eixugava per minuts, va donar caça a Rossi. A menys de 10 voltes del final, Rossi va veure com Pedrosa l’atrapava.

La lluita va ser efímera, una vegada Pedrosa es va situar a roda de l’italià el va superar amb un obrir i tancar d'ulls, i va fixar el seu objectiu en Jorge Lorenzo.

Si Rossi tenia un problema amb els pneumàtics, Lorenzo en tenia dos. A poques voltes del final, Pedrosa va atrapar el fins llavors líder de la cursa, i el va passar amb facilitat.
Valentino, que havia tirat a roda de Pedrosa, també va aconseguir atrapar al mallorquí i en un revolt en què aquest es va colar, Valentino el va superar sense problemes per firmar una extraordinària segona posició.

Pedrosa va guanyar la cursa, fet que no succeïa des de Brno de 2014. Rossi i Lorenzo van completar el podi amb Marc Màrquez firmant una meritòria quarta posició.

També cal destacar les caigudes de Iannone, Maverick Viñales, Pol Espargaró i Jack Miller com a més rellevants.

Aleix Espargaró va firmar l’onzena posició després de caure fins la divuitena a causa d'una sortida de pista.

MOTO 2:

Font: Circuit de Barcelona-Catalunya
En Moto2, la cursa no va tenir massa història. Johann Zarco, que sortia de la pole, va perdre la primera posició en la sortida però la va recuperar de seguida. A partir d'allà, va fer un pilotatge gairebé perfecte i va enfilar camí a la victòria per celebrar el títol que ja havia aconseguit aquest mateix divendres.

Darrera seu, diverses caigudes van apartar alguns clars aspirants al podi i, Àlex Rins, va patir una sortida de pista que el van apartar de les posicions capdavanteres. Tot i això, va aconseguir aguantar el tipus i va arribar fins a l’alçada de l’altre Àlex, Àlex Màrquez. Els dos Àlex no aguantaven el ritme dels pilots amb qui lluitaven i es van veure superats per una munió de rivals. Posteriorment, el petit dels Màrquez va patir una sortida de pista que va provocar que creués la meta en divuitena posició.
Àlex Rins, per la seva banda, va entrar onzè. També cal destacar la meritòria sisena posició aconseguida pel pilot català Ricard Cardús, firmant el millor resultat des que disputa el Mundial de Motociclisme.


Juntament amb el campió Johann Zarco, el podi el van completar Jonas Folger i Sandro Cortese.


MOTO 3:

La categoria petita ha començat en retard per culpa de les males condicions meteorològiques. La boira i la pluja han obligat a posposar l’inici de la carrera.
A la sortida, Antonelli, que sortia des del segon lloc, ha superat al poleman Fenati. Una vegada agafada la primera posició, Antonelli no l’ha abandonat en tota la carrera, aconseguint així la seva segona victòria de la temporada.

Quan es portaven poques voltes, Fenati ha anat per terra, perdent així totes les possibilitats que tenia d'aconseguir pujar al podi.

Pel que fa a Danny Kent, el líder del mundial, ha començat la cursa situant-se fora dels punts, mirant constantment al box per saber què feia el seu màxim perseguidor en la lluita pel mundial, Enea Bastianini.

Tot i això, Kent ha començat una espectacular remuntada fins a arribar al punt on es trobava Bastianini. Un cop darrera seu, l’ha superat aconseguint així augmentar un punt més el seu avantatge al capdavant del mundial.

En l’última volta, el català Isaac Viñales ha caigut quan rodava en tercera posició. Tot i això, s’ha pogut reincorporar i ha creuat la meta en el quart lloc.

Amb aquesta classificació final, Kent en té prou en quedar just per darrera de Bastianini en el pròxim gran premi per aconseguir el seu primer títol mundial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario