viernes, 30 de octubre de 2015

DONINGTON PARK

El Regne Unit sempre s'ha caracteritzat per ser un país amb gran passió pel motociclisme. I en un país així, no hi poden faltar grans circuits.

Actualment, el Regne Unit és amfitrió de la prova del mundial que es disputa a Silverstone, però això no sempre ha estat així. Des del 1987 i fins el 2009, el mundial de motociclisme disputava una de les seves proves més emblemàtiques a Donington Park.

Amb una longitud de poc més de 4 kilòmetres i 12 revolts, el circuit de Donington Park va esdevenir un circuit molt apreciat pels aficionats del motociclisme, ja que gràcies a la seva particular forma permetia veure carreres molt apassionants.

Traçat del circuit Donington Park
Donington Park és un a autòdrom situat a Leicestershire, que es va inaugurar, originalment, el 1931. Tot i haver-se inaugurat a principis de segle XX, el circuit va ser clausurat abans de començar la Segona Guerra Mundial.

Un cop ja finalitzada la guerra, no va ser fins l'any 1977 que l'empresari Tom Wheatcroft el va inaugurar per segona vegada.

A partir d'aquell any, es van començar a disputar diferents competicions automobilístiques en el traçat britànic i va ser a partir de l'any 1987 quan s'hi començà a disputar una prova del mundial de motociclisme, substituint així el circuit de Silverstone.

El circuit va estar albergant proves del mundial fins l'any 2009, quan el motociclisme va abandonar Donington Park i va tornar a Silverstone.

Pel que fa a aquesta temporada 2015, s'havia arribat a un acord perquè el Mundial de Motociclisme tornés a Donington per albergar el Gran Premi de UK fins a l'inauguració del Circuit de Gales, prevista per l'any 2016.

Tot i això, pocs mesos abans de la disputa del Gran Premi de Donington, la Federació Internacional de Motociclisme va anunciar que pel Gran Premi de UK del 30 d'agost substituïen finalment el circuit de Donington pel de Silversone.


No hay comentarios:

Publicar un comentario