miércoles, 4 de noviembre de 2015

MATEMÀTIQUES: QUIN RESULTAT NECESSITA CADA PILOT PER PROCLAMAR-SE CAMPIÓ DEL MÓN?

A pocs dies del gran premi més decisiu de la temporada analitzarem les possibilitats que tenen Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Danny Kent i Andrea Oliveira per proclamar-se campions de les seves respectives categories.

Pel que fa a Moto3, els números són molt senzills. El líder del mundial Danny Kent porta 24 punts d'avantatge al segon classificat i únic rival per el títol, Andrea Oliveira.

Per tant, en aquesta situació, Danny Kent seria campió del món si queda entre els catorze primers classificats, sigui quina sigui la posició final del pilot portuguès. En canvi, perquè Oliveira es proclami campió del món de Moto3, Danny Kent hauria d'abandonar o classificar-se fora dels punts, i Oliveira aconseguir pujar al calaix més alt del podi.

Pel que fa a Moto GP, la situació és molt més complexa. Valentino Rossi és líder del mundial amb 7 punts d'avantatge respecte el seu company d'escuderia Jorge Lorenzo.

Per tant, Valentino Rossi es proclamaria campió del món en cas que quedés per davant de Jorge Lorenzo o immediatament darrera seu. En cas que Lorenzo quedi en tercera posició, Rossi en tindria prou en firmar una sisena posició. En el cas improbable que Lorenzo acabi la cursa i no pugi al podi, Rossi ho tindria molt de cares ja que aconseguint una posició molt discreta aconseguiria el mundial ja que, per exemple, amb Lorenzo a la quarta posició final, Rossi en tindria prou en firmar la sisena posició, resultat que no ha obtingut en tota la temporada.

En cas de caiguda o abandó de l'italià, podria ser campió del món tan sols si Lorenzo acaba en la desena posició o posterior.

Per l'altre costat, les possibilitats de proclamar-se campió de Jorge Lorenzo passen principalment per pujar al podi, ja que, encara que es confirmés la sanció i Rossi surti des de l'última posició, és una possibilitat molt remota que el pilot italià acabi la cursa més allunyat del sisè lloc.

En cas que Lorenzo guanyi la cursa, necessita posar algun pilot entre ell i Valentino, que hauria d'acabar en tercera posició perquè el mundial es quedés a Espanya. Una hipotètica segona posició del mallorquí necessitaria que Rossi no pugés al podi per esdevenir campió.

Fins divendres no sabrem si la sanció a Rossi per l'incident amb Màrquez es materialitza o no, així que haurem d'esperar per elaborar prediccions més aproximades al que poden ser els resultats finals.

Valentino Rossi, Circuit de Barcelona-Catalunya 2015 / Font: Flickr Circuit de Barcelona-Catalunya 

No hay comentarios:

Publicar un comentario