martes, 10 de noviembre de 2015

ANÀLISI DEL GRAN PREMI DE VALÈNCIA: MOTO2 I MOTO3

Després d'analitzar amb profunditat la cursa de MotoGP, avui és el torn de Moto2 i Moto3, que també van comptar amb carreres espectaculars i plenes d'emoció.

Pel que fa a la categoria petita, tot semblava estar de cares perquè Danny Kent es proclamés campió del món d'una manera còmode, però després d'una molt mala qualy, arrancava des de la divuitena posició.

A l'altre aspirant al títol, Andrea Oliveira, només li valia la victòria per tenir alguna, encara que remota, possibilitat de proclamar-se campió.
Andrea Oliveira, Circuit de Barcelona-Catalunya 2015 / Font: Flickr Circuit de Barcelona-Catalunya
La cursa va arrancar sense incidents i Oliveira es va situar al grup davanter, fent la seva cursa i anant a guanyar. Els principals rivals amb qui es va trobar van ser els espanyols Jorge Navarro i Efrén Vázquez i els italians Antonelli i Fenati.

Mentre a davant es disputaven els diferents calaixos del podi, Danny Kent intentava recuperar posicions. Ben aviat va arribar a situar-se a la posició 14, resultat que li atorgava de forma matemàtica el títol. Sabent això, Kent va adoptar una actitud conservadora i constantment girava el cap per controlar que cap pilot l'intentés avançar.

Tot i això, després d'uns quants girs rodant a la posició 14, Kent va passar a l'ofensiva i va recuperar un parell de posicions més, per situar-se a una posició més còmode. El que no esperava Danny Kent, ni ningú del món del motociclisme, és que el seu propi company d'equip, Hiroki Ono, li presentaria una intensa lluita per la onzena posició, fent perillar així el campionat.

Al grup capdavanter, Oliveira va fer la seva feina i es va situar líder quan en l'últim revolt Antonelli va patir una caiguda arrossegant amb ell a Fenati i Efrén Vázquez.

Això va provocar que Oliveira guanyés el gran premi, amb el pilot local Jorge Navarro en segona posició i Jakub Kornfeil completant el podi.

Amb aquest accident a l'últim revolt Danny Kent va passar per meta en la novena posició, fet que li va adjudicar el títol de Moto3.

Danny Kent, Circuit de Barcelona-Catalunya 2015 / Font: Flickr Circuit de Barcelona-Catalunya
Pel que fa a la categoria de Moto2, tota l'espectació estava posada en el retorn de Tito Rabat i la lluita pel subcampionat entre aquest i Àlex Rins.

Rabat va fer una gran sortida i va aconseguir posar una mica de distància entre ell i Rins. Tot i això, un estrepitós accident va obligar als comissaris a mostrar la bandera vermella i la cursa es va haver d'aturar.

Poca estona després la carrera es va reprendre amb 18 voltes restants i una intensa lluita entre Rabat i Rins per fer-se amb l'última victòria de la temporada.

Rabat va fer els deures i va aconseguir imposar-se per acomiadar-se d'aquesta manera de la categoria abans de donar el salt a Moto GP.

Per la seva banda, Rins va firmar la segona posició, fet que li va assegurar el subcampionat mundial i l'acreditació de millor Rookie de l'any.

Tito Rabat, Circuit de Barcelona-Catalunya 2015 / Font: Flickr Circuit de Barcelona-Catalunya