lunes, 9 de noviembre de 2015

ANÀLISI DEL GRAN PREMI DE VALÈNCIA: MOTO GP

Avui analitzem l’últim gran premi de la temporada disputat al Circuit Ricardo Tormo de València, on s’han decidit els dos campions del món que faltaven. En aquest cas analitzem la carrera de Moto GP, que ha donat molt de si. Demà podreu veure l'anàlisi complet de les categories de Moto2 i Moto3.

Jorge Lorenzo i Valentino Rossi, Circuit Ricardo Tormo de València 2015 / Font: Editada de Yamaha MotoGP
En la categoria reina, Lorenzo arrancava des de la pole, seguit de les dues Honda. Per la seva banda Valentino Rossi arrancava des de la darrera posició. Mai dos candidats al títol havien tingut tanta distància entre l’un i l’altre en el moment de la sortida, els separaven un total de 75 metres.

Lorenzo va arrancar perfectament, mantenint la primera posició des del primer revolt fins l’últim. Les dues Honda també van aconseguir mantenir-se darrera el pilot mallorquí.

Rossi, per la seva banda, va aconseguir superar a 6 rivals d'una forma còmoda entre el moment de la sortida i en els dos primers revolts.

Els tres pilots del davant es van començar a escapar i les coses encara se'ls van posar més favorables per repartir-se els calaixos del podi quan l’italià Andrea Iannone va anar pel terra.

Rossi va seguir avançant, volta a volta, trobant-se amb alguns pilots que li donaven més facilitats i d'altres que li exigien més per ser avançats.

Amb el pas de les voltes, Pedrosa va anar perdent terreny darrera Lorenzo i Màrquez, que rodaven junts en primera i segona posició marcant un bon ritme. Tot i estar enganxats durant tota la cursa, Marc Màrquez no va intentar en cap moment ensenyar la roda a Jorge i provar d'avançar-lo.

Jorge Lorenzo, Circuit Ricardo Tormo de València 2015 / Font: Yamaha MotoGP
Rossi, amb poques voltes, va aconseguir arribar a la setena posició, avançant sense parar però amb prudència per no acabar per terra. Allà es va trobar ja pilots amb més bon ritme de carrera i li va ser més complicat.

Primer, es va desfer del català Pol Espargaró amb relativa comoditat, situant-se enmig dels dos germans. A continuació, Aleix i la seva Suzuki van fer treballar de valent a Il dottore, que va aconseguir superar al gran dels Espargaró després de gairebé tocar-se.

Poc després i amb certa comoditat va superat també a Andrea Dovizioso, situant-se en quarta posició. Un cop allà, va deixar el grup enrere i va rodar en solitari fins al final.

Valentino Rossi, Circuit Ricardo Tormo de València 2015 / Font: Yamaha MotoGP
Al davant, Lorenzo i Màrquez seguien rodant còmodament, a més de dos segons de Pedrosa que no els podia seguir el ritme. Tot i això, a poques voltes del final, Dani va començar a tirar i va atrapar als dos pilots capdavanters. 

A dues voltes del final, Dani va començar l’ofensiva cap a Marc, que no havia atacat a Lorenzo en tota la cursa, i el va aconseguir superar. Pedrosa no va tenir temps d’aferrar-se a la segona posició que Màrquez va replicar tornant-lo a superar.

Una vegada Màrquez havia tornat a col·locar-se en segona posició, amb un major punt de conservadorisme del que és habitual en ell, el pilot d'Honda no va intentar l'assalt de la primera posició, fet que va propiciar que Lorenzo creués la meta en primera posició i així es proclamés campió del món de Moto GP per tercera vegada en la seva carrera.

Una vegada al podi, gran part del públic del Circuit Ricardo Tormo va regalar una sonora xiulada a Jorge i Marc.

Jorge Lorenzo, Circuit Ricardo Tormo de València 2015 / Font: Yamaha MotoGP


No hay comentarios:

Publicar un comentario