viernes, 20 de noviembre de 2015

LES CÀMERES ONBOARD DE MOTO GP

El motociclisme ens acostuma a proporcionar imatges espectaculars, i és que la vistositat d’aquest esport i el seu risc el fan un dels més impressionants.

La voluntat per mostrar fins a l’últim detall va fer que uns anys enrere es comencessin a incorporar càmeres a les mateixes motos. D’una banda, els principals interessats en implantar aquesta tecnologia eren els equips, ja que a partir d’elles podrien analitzar de manera molt més precisa les traçades i els punts claus del circuit.
D’altre banda s’oferia als aficionats la possibilitat de veure per la televisió imatges des de la mateixa moto, fent encara més emocionants les retransmissions dels grans premis.

En el post d’ahir vam parlar del simulador CKW28 Sport Fitness i també dels seus creadors, doncs bé, els artífex d’aquestes càmeres van ser els mateixos “Kini Muntada” i Javier Ullate. El segon d’ells va fer arribar a Muntada la necessitat que hi havia d’equipar uns aparells capaços de gravar tota l’acció des de la mateixa moto i que Dorna (l’empresa propietària del mundial) estava buscant una empresa que tingués el mitjans per poder-ho fabricar.

Des de fa 5 anys Mecanitzats Muntada és l’empresa encarregada de proveir tot el material relacionat amb la gravació on-board. El mateix “Kini” Muntada ens explica que cada moto de Moto GP porta quatre càmeres incorporades; una a la part davantera del número, una que enfoca directament el cos del pilot i per tant els seus moviments i finalment, dues a la part posterior de la moto. Actualment s’està treballant per incorporar-ne de noves a les motos de la categoria petita.

Un dels grans avenços va ser la incorporació de la càmera giroscòpica l’any 2010, aquest aparell és capaç de mantenir l’angle de filmació totalment recte encara que la moto i el pilot estigui tombant en ple revolt. La càmera en sí té un sistema de rotació que ho fa possible aportant imatges encara més clares sobre el nivell d’inclinació que són capaços de fer els pilots.

Dani Pedrosa onboard
Dani Pedrosa, Gran premi de les Amèriques del 2014, càmeres del davant i del darrere / Font: Flickr Dave Wilson






No hay comentarios:

Publicar un comentario