martes, 20 de octubre de 2015

MAX BIAGGI: L'EMPERADOR ROMÀ

Tradicionalment els pilots italians han estat protagonistes al Mundial de Motociclisme, molts campions al llarg de la història han estat d’aquesta nacionalitat i avui en dia el campionat també compta amb una nodrida representació de pilots d’aquest país.

Circuit: Circuit de Barcelona-Catalunya

Avui ens centrarem en Max Biaggi. Aquest italià va néixer a Roma l’any 1971, d’aquí a que se’l coneguà﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ com a l'emperador romat italimpionat tambtes al Mundial de Motociclisme, hista epta, ho fa a l's primeres passos al cés més endavant com a l'emperador romà.

Va competir al mundial un total de 14 anys i sobretot és recordat per una conducció molt talentosa a la pista, però per un caràcter molt peculiar fora d’ella que li va portar més d’un problema tan amb la premsa com amb persones del seu mateix equip i amb altres pilots, especialment amb Valentino Rossi.

El seu cas és molt peculiar. Normalment els pilots de velocitat inicien la seva trajectòria en edats molt juvenils, però Biaggi va fer-ho als 18 anys. Fins aleshores el futbol havia estat la seva principal passió però quan pel seu 17è aniversari va rebre com a regal una Aprilia RS125 el motociclisme va esdevenir la seva obsessió.
Tot i aquesta fet, Biaggi va mostrar-se molt competitiu des que es va iniciar en el món de la competició, i tot just dos anys després de participar i guanyar algun campionat menor a Itàlia va fer el pas al Mundial de Motociclisme. Ho va fer directament als 250c.c. amb Aprilia i en la seva primera temporada completa va ser capaç de finalitzar el certamen en 5a posició, resultat que milloraria l’any següent amb una meritòria 4a posició.

Amb 23 anys encarava la que significava la seva tercera temporada, en la qual ja es va proclamar campió del món de la seva categoria en un any marcat per una gran regularitat. Després d’aquest títol en vindrien 3 més en la mateixa categoria i també amb Aprilia, menys l’últim d’ells, aconseguit amb Honda. Aquests 4 campionats li serveixen per ser el pilot amb més mundials de la categoria dels 250c.c.

La consistència i la velocitat mostrada al llarg d’aquests quatre anys feien preveure una carrera molt exitosa pel pilot italià a la categoria reina, però el cert és que no va guanyar cap altre campionat i es va haver de conformar amb un total de 13 victòries en grans premis al llarg dels 8 anys en què hi va competir. Tot i això, cal destacar 3 subcampionats i 3 terceres posicions.

Un cop acabada la seva carrera al mundial de MotoGP, va provar sort al Mundial de Superbikes, on si que va ser capaç de guanyar el títol en dues ocasions.