viernes, 13 de noviembre de 2015

ANÀLISI COMPLET DEL MUNDIAL AMB DAMIÀ AGUILAR (PART 1)

D’es d’Espai MotoGP volem recollir en el post d’avui, i del pròxim dilluns, tot el que ha donat de si aquest mundial 2015. Per fer-ho d’una manera encara més professional, hem visitat el comentarista de Catalunya Ràdio a les curses de Moto GP Damià Aguilar, que ens aportarà una visió més profunda i acurada sobre el que ha donat de sí el certamen, comencem per Moto GP.

“Segurament hagi estat el final de mundial més seguit de la història, no tan sols per la disputa entre Valentino Rossi i Jorge Lorenzo sinó també per tota la polèmica que hi ha hagut.” Aquestes paraules, engloben el que segurament considera la majoria dels aficionats al món del motociclisme,  i és que hem tingut la sort de presenciar un dels mundials més disputats que es recorden. Si no n’hi havia prou amb la vessant esportiva, la extra-esportiva, en aquest cas l’atac personal que ha llançat Valentino Rossi sobre Marc Márquez, ha afegit tensió i emoció a aquest final de temporada espectacular.

Per començar dir que "Lorenzo ha estat un just vencedor" d'un mundial marcat per aquest final de temporada tan problemàtic.


Lorenzo i Pedrosa Catalunya
Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa, Gran Premi de Catalunya 2015

“Després de la polèmica és realment Rossi qui ha sortit perjudicat”, ja que al final ha estat l’italià qui ha perdut el mundial en gran mesura per la sanció que el va obligar a sortir últim a València. Aquest mundial del qual "hauria estat igualment just vencedor, si no considerem aquests últims fets" i als 36 anys li podria haver servit “per ser considerat el millor pilot de la història”.

Rossi i Pedrosa 2015
Valentino Rossi i Dani Pedrosa, Gran Premi de Catalunya 2015

Pel que fa a Marc Márquez “segurament ha demostrat que tenint una moto que no era per guanyar ha aconseguit fer-ho, aconseguint 5 victòries i varis podis al llarg de l’any”. Els problemes amb la seva Honda han esdevingut menys importants després de veure’s implicat en una polèmica en la que ell mateix va comentar que no s’esperava entrar. Molt interessant la reflexió que fa Damià Aguilar respecte el tema: “Márquez és un pilot com Valentino Rossi amb la mateixa manera d’enfocar aquest esport i Valentino ha tingut la mala sort de topar amb un com ell”.

Marc Márquez 2015 Catalunya
Marc Márquez, Gran Premi de Catalunya 2015

Reflexionant sobre la temporada de Dani Pedrosa, la seva retirada momentània després del primer Gran Premi li ha servit per recuperar un gran nivell fins al punt “d’haver tingut segurament el millor Pedrosa de la història” , cosa que el fa “un dels favorits de cara a la temporada vinent”.

“A Ducati han reconegut que no han assolit els objectius” tot i que a principi de temporada les màquines vermelles de Iannone i Dovizioso mostraven unes credencials importants. Finalment la seva temporada ha estat força mediocre, exceptuant actuacions en grans premis concrets.

Andrea Dovizioso 2015
Andrea Dovizioso, Gran Premi de Catalunya 2015

2015 També ha suposat el retorn de Suzuki i Aprilia al mundial de Moto GP amb sort molt dispar per les dues marques: “Suzuki ho ha fet molt bé, cosa que no ha fet Aprilia. La marca italiana ha entrat sense fer els passos necessaris en canvi si que ho ha fet Suzuki. A més a més amb un duet de pilots molt equilibrat, amb un Aleix Espargaró molt experimentat i amb Maverick Viñales que és un fora de sèrie”.

Maverick Viñales Suzuki
Maverick Viñales, Gran Premi de Catalunya 2015

Aquesta temporada també ha servit per fer oficial l’entrada de KTM a la categoria reina del motociclisme, i tot i que no serà fins al 2017 quan la veurem per primera vegada en competició “van fer un primer test a Àustria  i van acabar molt contents”. 2016 Suposarà el seu banc de proves per entrar amb garanties d’aquí dues temporades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario