lunes, 16 de noviembre de 2015

ANÀLISI COMPLET DEL MUNDIAL AMB DAMIÀ AGUILAR (PART 2)

Tal i com us vam anunciar divendres passat el post d’avui continua amb l’anàlisi del que ha donat de sí aquest mundial 2015 de la mà de Damià Aguilar.
Les categories de Moto 2 i Moto 3 en seran les protagonistes i sobretot els pilots que més han destacat al llarg de les proves que conformaven el certamen.

Moto 2 començava amb Tito Rabat com a màxim favorit per revalidar el títol mundial, però problemes amb la posada apunt de la moto i contratemps físics amb les lesions l’han acabat deixant fins i tot, sense el subcampionat, que ha anat a parar a mans d’Àlex Rins. Aguilar defineix així al barcelonès “Tito Rabat ha arribat on ha arribat perquè ha estat el més treballador de tots, a Moto GP no tinc cap dubte que ho serà també” i creu que segurament el fet de pujar com a rookie a la categoria li permetrà evitar comparacions entre els nous Michelin i els Dunlop que s’utilitzaven fins ara amb l’avantatge que això suposa.

Tito Rabat 2015
Tito Rabat, Gran Premi de la Comunitat Valenciana 2015 / Font: Marc VDS Racing Team

Del nou flamant campió Johann Zarco: “Ningu s’ho esperava, segurament, perquè ningú es va parar a pensar que s’havia tornat a posar en mans d’Aki Ajo. A partir d’aquí, ho ha fet d’una manera impecable”, i és que el francès ha dominat amb mà de ferro un campionat en el que pràcticament cap pilot ha estat capaç de fer-li ombra.

La sorpresa agradable a Moto 2 ens l’ha donat Àlex Rins, que en la temporada del seu debut ha estat capaç d’estar amb els pilots capdavanters fins al punt d’aconseguir el subcampionat. La sorpresa menys positiva, el rendiment d’un Àlex Márquez del qual s’esperava més tenint en compte que debutava a Moto 2 com a flamant campió del món de Moto 3. “M’ha sorprès molt Rins i m’ha sorprès que Márquez no acabés la temporada a un nivell més alt tenint en compte el seu talent i que venia de ser Campió del Món”.

Àlex Rins 2015
Àlex Rins, Gran Premi de la Comunitat Valenciana 2015 / Font: Pons Racing Moto 2
Passant ja a Moto 3, Danny Kent ha estat finalment el vencedor en què els nervis l’han perjudicat fins al punt que Miguel Oliveira quasi li roba el campionat. “Oliveira ha acabat fent un final de temporada absolutament brutal en què ha guanyat 4 de les 6 curses i ha aconseguit 2 segones posicions.” De fet, “Kent ha viscut de la primera part de la temporada i Oliveira ha fet l’estirada forta al final.”, acabant els dos pilots amb 6 victòries cadascú. “Si el mundial hagués tingut una cursa més el campió hagués estat Oliveira.”


Miguel Oliveira 2015
Miguel Oliveira, Test de Jerez 19/03/2015 / Font: Ajo Motorsport

Per acabar, referent als rokkies; a “Jorge Navarro segurament només li hagi faltat guanyar una cursa” després d’un molt bon final de temporada, en canvi Quartararo “no ha acabat d’aprofitar el seu primer any” i la temprada que ve el veurem al Leopard Racing Team.

No hay comentarios:

Publicar un comentario